Logo Linden Tuinen

Creativiteit Lindentuinen

Ik ben een beelddenker. Daarnaast ‘staat’ er in mijn hoofd een kast met 40 jaar groenervaring. In deze kast zitten mappen met planten, hout- en steen voorbeelden, met moeilijke tuinen, met problemen waar een oplossing voor bedacht is, allerlei combinaties en tal van wensen, vragen en mogelijkheden. In deze ‘kast’ zit een hele goede rekenmachine.

Kortom, zodra ik bij een klant kom, kijken we eerst naar de situatie. Wil de klant een onderhoudsbeurt uitgevoerd hebben, de tuin gaan renoveren of de tuin in zijn geheel opnieuw aanleggen. Ik hoor de wensen van de klant aan en als zij het niet goed weten probeer ik er, middels te vragen, achter te komen wat de klant voor ogen heeft.

Ik kijk of de wensen uitvoerbaar zijn en welke materialen en/of werkzaamheden hiervoor benodigd zijn. Ondertussen vergelijk ik in mijn hoofd tal van vergelijkbare situaties en blader in mijn hoofd de mappen met geschikt materiaal door. Ik maak ter plekke een grove berekening en weeg zaken tegen elkaar af om een goede betaalbare oplossing te krijgen.

In veertig jaar zie je veel tuinen. De ontwikkeling van tuinen, van eiken biels tot hedendaagse keramiektegel. Van een kobblestone tot een robotmaaier. Hierdoor kun je in elke situatie bedenken welke materialen voor toepassing in aanmerking komen. Ook op machinegebied is hedendaags veel mogelijk. Op moeilijk bereikbare plaatsen kun je goed met een palenrammer terecht. Vacuum tegelzuigers verlichten het werk als er veel gesjouwd moet worden. Hierdoor kan tijd bespaard worden. Er komt ook steeds meer elektrisch gereedschap wat plezierig is qua geluidsoverlast. Ook zijn er steeds meer noviteiten zoals wateropslag in de grond, beregeningssystemen of ledverlichting systemen. Met de klant mee- en praktisch nadenken. Kan de bestaande bestrating wellicht hergebruikt worden, is het qua prijs misschien beter om voor graszaad te kiezen. Plant je de beukenhaag in de herfst of winter of in het voorjaar of zomer. Dit scheelt namelijk aanmerkelijk in prijs. Welke kwaliteit? Beton- of gebakken steen, geimpregneerd hout of lariks, klein of groter plantmateriaal?

envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down