Logo Linden Tuinen

Najaarsbeurt bij Lindentuinen

Een najaarsbeurt voor de tuin?

Niet alleen in het voorjaar is het belangrijk om uw tuin een grote beurt te geven. In het najaar is dit net zo belangrijk. Als u uw tuin een najaarsbeurt geeft, maakt u de tuin klaar voor de winterperiode en dus ook alvast voor het voorjaar. Zorg dat alles er weer netjes uitziet en dat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien.

De najaarsbeurt in oktober en november

Waarschijnlijk houdt u zich al bezig met het harken van alle bladeren die van de bomen zijn gevallen. Wanneer u de bladeren op uw gazon laat liggen, kan er mos ontstaan. Het is dus zeker aan te raden dit te blijven doen. Maar bij een najaarsbeurt komt meer kijken dan alleen de bladeren harken. Heeft u een grote tuin? Dan kan deze najaarsbeurt van uw tuin u veel werk opleveren. Daarnaast is tuinieren een vak en moet het goed uitgevoerd worden. Niet iedereen heeft alle kennis paraat over alle bomen en planten in de tuin. Het is daarom aan te raden een hovenier in te huren voor de najaarsbeurt van uw tuin. Een najaarsbeurt wordt rond oktober/november uitgevoerd.

lindentuinen
voortuin organisch Linden Tuinen

Wat komt er kijken bij een najaarsbeurt?

Bij een najaarsbeurt komt veel kijken, laat het daarom uitvoeren door professionele hoveniers. U kunt uit de volgende werkzaamheden kiezen: het onkruidvrij/blad vrij maken van de tuin, snoeien van hagen, struiken, heesters en bomen. Dit, wat gezien het jaargetijde mogelijk is.

Vaste planten afknippen en uitharken. Stukken borders worden lichtjes omgeflapt of gespit. Ook kunnen wij het gazon voorzien van najaar bemesting. Vorstgevoelige planten afstrooien met tuin turf. Grasranden steken en alle bestratingen aanvegen.

Eventueel het plat dak, afvoerputten en goten ontdoen van vuil en bladeren. Al het afval wordt door ons milieubewust afgevoerd. U krijgt een dag van tevoren altijd een telefoontje van ons wanneer wij van plan zijn te komen.

Meer weten over de najaarsbeurt?

Wilt u meer informatie over een najaarsbeurt? Stuurt u dan eens een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Tuinonderhoud offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down