Logo Linden Tuinen

Verschillende groepen waterplanten

Waterplanten kunnen grofweg in een aantal groepen worden ingedeeld. Drijvende planten, zoals waterhyacint of krabbescheer, moerasplanten zoals de moeras-vergeet-me-niet en oeverplanten die met hun voetjes in het water staan en de laatste groep bestaande uit waterplanten die helemaal onder water staan of vanuit de bodem omhoog groeien, zoals de waterlelie en gele dotter.

Zuurstofplanten zijn essentieel in een vijver. Zij zorgen ervoor dat het dierlijke leven zich goed kan ontwikkelen. Enkele soorten zijn o.a. waterpest, glanzend en krullend fonteinkruid, gedoorn hoornblad, bronmos en aarvederkruid. Decoratieve overplanten zijn bijvoorbeeld de grote lisdodde *sigaar* of de Butomis *zwanenbloem* wat een echte oeverplant is.

Waterlelie’s hebben een fascinerende magische werking en zijn er in tal van kleuren. De grootbladige staat in de regel wat dieper dan de kleinbladige variant.

Neem contact met ons op
Nymphaea alba waterlelie Linden Tuinen

Uw tuin laten beplanten door Linden Tuinen?

Heeft u vragen over het laten beplanten van uw tuin door Linden Tuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Beplanting offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down