Logo Linden Tuinen

Een allround en vakbekwaam hoveniersbedrijf

Ons hoveniersbedrijf is gevestigd in Hardegaryp in Noord Oost Friesland, een paar kilometer van Leeuwarden verwijderd. Het hoveniersbedrijf is werkzaam door geheel Noord-Nederland. Onze kernbegrippen duurzaamheid, vakbekwaam, creatief en betaalbaar komen in onze bedrijfsvoering duidelijk naar voren. Wij maken de tuinontwerpen in eigen beheer. Dit wordt op een originele manier ingevuld. Opdrachtgevers staan achteraf altijd weer verbaasd als zij zien, hoe optisch veel ruimer hun nieuwe tuin geworden is.

Wij kunnen alle soorten beplanting voor u verzorgen. Verder hebben wij en gebruiken wij veel natuurlijke afscheidingsmaterialen zoals riet, wilgeteen, boomschors, kastanjehout en bamboematten.

brunnerra Linden Tuinen

Maatschappelijk verantwoord onderhoudsbedrijf

Regelmatig werken wij met medewerkers met een arbeidsachterstand of beperking. Zij voeren alle tuinonderhouds-werkzaamheden zorgvuldig voor u uit. Bent u lichamelijk beperkt, een low-budget of heeft u gewoonweg geen tijd, wij nemen deze tuinzorg graag voor u uit handen. Bij bedrijven verzorgen wij de bedrijfstuin zodat deze er verzorgd uit blijft zien. De tuin is toch het eerste wat bezoekers zien en het blijkt dan toch het visitekaartje van het bedrijf te zijn. Uiteraard sluit het werken met een SW gerelateerd bedrijf ook goed aan bij uw MVO filosofie.

Kleine aanlegklusjes kunnen wij eveneens voor u verzorgen. Indien u maatschappelijk verantwoord onderneemt (MVO) en u een onderhoudsbedrijf voor uw privé- of zakelijke tuin zoekt, neem dan contact met ons op.

Zo kunnen wij het gehele jaar door het onderhoud voor u uit handen nemen. Deze contracten lopen ieder jaar, van eind Maart/ begin April, tot en met eind Oktober/ begin November. In de wintermaanden kunnen wij het onderhoud van elzenwallen en boomsingels voor u verzorgen.

VHG hovenier MVO vinden wij belangrijk. Lees daarom hier onze tips hierover.

Contact opnemen

Unieke werkwijze voor de beplanting

In het begin maakten wij bij ieder tuinontwerp een uitvoerig beplantingsplan. Netjes ingetekend en keurig omschreven. Wij liepen echter tegen het feit aan, dat in de praktijk de beplantingsaantallen of standplaatsen niet helemaal klopten. Er waren net teveel of net te weinig planten berekend. Ter plaatse moest dan het beplantingsplan aangepast worden. De klant gaf ook bij onze hoveniers aan dat zij soms moeite hadden met de latijnse namen van de beplantingslijsten en beplantingsplan. Op de plantenlijst stond dan bijvoorbeeld een “ Chamaecyparis pisifera filifera Aurea”, maar hoe deze eruit zag, daarvan had de opdrachtgever geen flauw benul. Wij verstrekten foto's bij de beplantingslijst of gaven links op internet maar het bleef behelpen voor de klant.

Na wat uitproberen en experimenteren, werken wij nu alweer geruime tijd op een geheel eigen werkwijze. Hierbij krijgt de klant van tevoren een veel duidelijker beeld van de beplanting geschetst.

Onze werkwijze is als volgt

De klant weet, door de offerte die gemaakt is, wat het beoogde budget van de beplanting is. Aan de hand van onze ervaring wordt in de offerte aangegeven met welk bedrag aan beplanting rekening moet worden gehouden.

Aan de hand van de beplantingskeuze, wordt de klant op een tuincentrum, kwekerij of cash and carry bedrijf uitgenodigd en rond geleid. Tal van zaken komen tijdens de rondleiding aan bod. Wat voor type tuin, een coniferentuin, heidetuin, vaste planten tuin of juist een mix van dit alles. Wat voor basiskleuren wil de klant toepassen. Moet de beplanting sober of juist weelderig ogen.

Wij laten u ook vele planten zien waarvan wij denken dat dit geschikte planten voor u zijn. Zelf ziet u de plant, ruikt u de plant en kunt u de plant voelen. Alle aan- en of opmerkingen noteren wij en aan het einde van de rondleiding hebben wij een uitgebreide lijst van geschikte planten. Samen met uw besproken wensen en ideeën, hebben wij voldoende gegevens. Eenmalig wordt deze lijst nogmaals met argusogen bekeken. Staan er wel voldoende winterbloeiers of wintergroene planten tussen, zitten er wellicht grote leemtes tussen bepaalde bloeiperioden?

Deze tekortkomingen vullen wij aan waarna het voor ons duidelijk geworden is welke beplanting in uw tuin geschikt is.

De hoveniers geven vervolgens tijdens de aanleg aan wanneer zij aan de beplanting toe zijn. De beplanting wordt aan de hand van de gemaakte lijst samengeraapt en in de tuin afgeleverd. De vakbekwame hoveniers weten door hun achtergrond exact op welke plek een plant hoort, en het beste tot zijn recht komt. Aan de hand hiervan wordt de beplanting verdeeld en uitgezet in de borders. Het geheel wordt meerdere keren kritisch bekeken en verschoven, totdat de klant en hoveniers tevreden zijn met de indeling. Hierna worden specifieke planten voorzien van extra bodemverbetering, en wordt alles keurig en snel ingeplant.

Al met al is dit een werkwijze geworden waar wij, en de klant, zich prima in kunnen vinden.

Uiteraard kunt u het hele beplantingsgebeuren ook heel goed geheel aan ons overlaten. Indien wij de basiswensen en kleuren van u weten zorgen wij ervoor dat de beplanting aangelegd wordt met voldoende variatie gedurende alle seizoenen.

Contact opnemen

Meer weten over hoveniersbedrijf Lindentuinen?

Wilt u meer weten over de historie van Lindentuinen? Kijk dan hier. U kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down