Logo Linden Tuinen

Vaste planten zijn in een tuin heel belangrijk

Heesters en struiken vormen de ruggengraat van de tuin. Vaste planten daarentegen verzorgen de bloeikleuren en de decoratie van het geheel. Vooral gedurende het voorjaar, zomer en herfst. In de winter zijn de meeste vaste planten helemaal kaal en/of gedeeltelijk afgestorven. Wij snoeien de vaste planten voor de winter nooit af. Met wat lichte rijp of nachtvorst kunnen de uitgebloeide bloemen heel sierlijk zijn. Daarnaast beschermen de oude takjes en blad de nieuwe ogen tegen nachtvorst.

Daarom ontzien wij de vaste planten tijdens een herfstbeurt. Wij laten het opstaande gewas de gehele winter tot aan de voorjaarsbeurt in maart/april gewoon zitten. Tevens geeft het gewas in de winter wat extra bescherming aan de onderliggende nieuwe knoppen. Vaste planten zijn er in tal van kleuren. Ook zijn er veel soorten met decoratief blad, denk aan de schoenlappersplant of het purperklokje.

Veel bodembedekkers toepassen of juist gebruik maken van hele hoge vaste planten, decoratief blad, lekker ruikend of van laag naar hoog opgebouwd, met vaste planten kun je eindeloos variëren.

Neem contact met ons op
paardebloem lindentuinen

Uw tuin laten beplanten door Linden Tuinen?

Heeft u vragen over het laten beplanten van uw tuin door Linden Tuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Beplanting offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down