Logo Linden Tuinen

Hagen als skelet van de tuin

Het “skelet” van de tuin wordt meestal gevormd door de hagen. Van zuid naar noord en van oost naar west doorkruizen zij de tuin waardoor er verschillende tuinkamers ontstaan.

Deze lijnen nomen wij de zogenaamde X en Y assen. Deze hagen bestaan vaak uit taxus, beuk-, meidoorn of buxus. Zij laten zich namelijk makkelijk snoeien en vormen. Er zijn tal van soorten in verschillende hoogtes en breedtes en met verschillende groeisnelheden.

Hagen welke op de afscheidingen staan zijn meestal wat hoger en grover zoals de Laurier, olijfwilg of haagbeuk. Mensen zijn vaak nog in de war met beuk en haagbeuk. De beuk behoudt zijn blad in de winter en de haagbeuk verliest zijn blad in de winter. Een ezelsbruggetje is: ''De B van Beuk is van Bladhoudend".

Een coniferenhaag is vrij saai en meestal hetzelfde. De coniferenhaag moet altijd op tijd en goed gesnoeid worden, is de haag een keer niet gesnoeid en wilt u deze vrij diep innemen dan kijkt u direct in het kale hart. Snoeien van coniferen gebeurt veelal voor de langste dag. Zijn de hagen compleet uitgegroeid dan kunt u rustig de haag tot op de stammen afsnoeien. U dient er rekening mee te houden dat deze drastische snoeiwijze veelal vijf tot zes jaar nodig heeft om weer tot volle rijkdom te komen.

Neem contact met ons op
hagen Linden Tuinen

Uw tuin laten beplanten door Linden Tuinen?

Heeft u vragen over het laten beplanten van uw tuin door Linden Tuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Beplanting offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down