Logo Linden Tuinen

Klimplanten maken de tuin

Een tuin zonder klimplanten is geen tuin. Klimplanten hebben iets “frivools” over zich. Zoals zij zich langs palen, muren en schuttingen naar boven worstelen is wonderbaarlijk om te zien. Blauwe regen met schitterende lange trossen met bloemen of een wingerd welke op de muur vastgekleefd zit, met fel rode, roze en gele herfstkleuren, gewoonweg schitterend!

De gewone klimop wordt tegenwoordig veel gebruikt bij betongaas schuttingen. Hij is heel makkelijk, mits de grond niet al te zwaar en te nat is. Op muren is hij minder gewild daar hij met zijn kleine zuignapjes en worteltjes de muur beschadigd. Clematissen zijn er in wel meer dan 1000 soorten, in alle denkbare kleuren, kleinbloemige en grootbloemige soorten. Of de kamperfoelie, vooral de lekker ruikende soorten. De Lonicera Henryii blijft ook nog eens wintergroen. Vruchtdragende klimmers zoals de doornloze bramen, de kiwi’s en de druiven hebben ook nog eens decoratief blad.

En al die andere klimmers zijn klimhortensia, Duitse pijp, bruidssluier, boomwurger, trompetbloem, en niet te vergeten de vele soorten klimrozen.

Neem contact met ons op
passiebloem Linden Tuinen

Uw tuin laten beplanten door Linden Tuinen?

Heeft u vragen over het laten beplanten van uw tuin door Linden Tuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Beplanting offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down