Logo Linden Tuinen

Planten voor insecten

In een tuin krioelt het van de insecten. Sommige zijn nauwelijks met het blote oog te zien andere insecten zoals de hommel en de reuzen libelle vallen direct op. Vele soorten insecten zijn nuttig omdat ze voor bestuiving en bevruchting zorgen (hommel/bij), of omdat ze bepaalde plaaginsecten opeten (hoornaar/ lieveheersbeestje)

Zonder bijen en hommels in de tuin heeft u dus minder vruchten. Mensen zijn niet echt gecharmeerd van insecten zoals een spin, bladluis of pissebed, vogels daarentegen des te meer. Een mooie kruisspin zien de vogels wel zitten. Dus veel insecten in de tuin, dan komen de vogels vanzelf. Al met al zorgen insecten-aantrekkende planten voor een levendiger beeld in uw tuin.

En ziet u veel liever mooie vlinders, dan kunt u tal van vlinder- en bijen aantrekkende planten toepassen. Denkt u dan aan tijm, munt, klaver, zonnehoed, lavendel, Amerikaanse sering of de oude vertrouwde vlinderstruik.

Bijen worden nog wel eens verward met wespen, echter wespen komen alleen op zoetigheid af en dat bereikt u niet met vlinderplanten waar veel bijen en vlinders op af komen. Ook de hoornaar, een groot uitgevallen wesp, welke men steeds meer ziet, houdt niet van zoetigheid. Wel eten zij graag andere insecten zoals libelles, spinnen, maar ook hun kleinere soortgenoten (wespen) staan op hun menu. Al met al zorgen vele insecten aantrekkende planten in een tuin voor veel variatie in beweging/ dierlijk leven.

Neem contact met ons op
Linden Tuinen tuinhortensia

Uw tuin laten beplanten door Linden Tuinen?

Heeft u vragen over het laten beplanten van uw tuin door Linden Tuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Beplanting offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down