Logo Linden Tuinen

Duurzame tuinrenovatie

Na tien tot 15 jaar is een tuin aan een kleine of grote tuinrenovatie toe. Uw tuin is het visitekaartje van uw huis en het is daarom belangrijk dat deze er mooi en onderhouden uitziet. Misschien wilt u de tuin zo onderhanden nemen dat het u uiteindelijk weinig onderhoud oplevert, maar misschien heeft u groene vingers en ziet u het onderhouden van uw tuin juist als ontspanning. Dat kan voor iedereen anders zijn. Het scheelt dat u zelf bepaalt hoe de tuinrenovatie wordt uitgevoerd. Maar waar te beginnen?

Een make-over voor uw tuin

Om te beginnen is het belangrijk om eerst een goed idee te hebben voor uw tuinrenovatie. Wilt u het groots aanpakken of pakt u alleen de urgente onderdelen aan? U kunt de tuin natuurlijk opnieuw aan laten leggen maar het loont zeer zeker de moeite, om eerst eens te zien of d.m.v. een tuinrenovatie de levensduur met een aantal jaren verlengd kan worden. Dit kan u uiteindelijk een aanzienlijk bedrag besparen.

Offerte opvragen
Achtertuin Waterpartij
Achtertuin Renovatie

Bestrating

Zo zou de bestrating eens schoongemaakt kunnen worden. Misschien toch maar eens de 'verzakte plekjes' herstraten, of de bestrating in zijn totaliteit herstraten. Misschien alles ondersteboven 'herstraten', dit kan een hele nieuwe 'oude' uitstraling geven en u hoeft geen steen aan te schaffen. Daarnaast een hele goede duurzame oplossing. Wellicht dan ook maar eens die afgebroken schuttingpaal vervangen en direct de waterafvoeren en drainage maar eens doorspuiten.

Beplanting

De beplanting is op een gegeven moment erg groot geworden en sterk snoeien scheelt direct een heel stuk. Onze hoveniers weten welke planten er tot de grond afgezet kunnen worden waarna zij weer even vrolijk uit gaan lopen. Borders met vaste planten scheuren en misschien over het totaal gezien eens wat nieuwe beplanting aanvullen. Al met al worden met wat simpele maatregels het geheel direct al een stuk levendiger gemaakt en hoeft er geen complete tuinrenovatie uitgevoerd te worden.

Na een tuinrenovatie kan uw tuin er vaak weer meer dan vijf jaar tegenaan. Het is tevens een 'duurzame' wijze van werken daar divers materiaal hergebruikt wordt. Al het vrijkomende afval zullen wij zorgvuldig splitsen en verwerken.

Tuinrenovatie kosten

Een goed onderhouden tuin hoeft niet veel te kosten, vooral als het niet te groots aan wilt pakken. De kosten van een tuinrenovatie scheelt natuurlijk per tuin. Hoe groot is de tuin, wat moet er gedaan worden en hoeveel tijd zal dit in beslag nemen? Dat zijn allemaal factoren die meespelen bij het bepalen van de kosten. Heeft duidelijk voor ogen welke tuinwerkzaamheden er gedaan moeten worden? Neem dan contact met ons op en bepalen we de kosten voor de tuinrenovatie.

Zakelijke of particuliere renovatie?

U kunt altijd contact met ons opnemen via 0511-421336 of 06-21612997 of mailen naar info@lindentuinen.nl. Wij komen dan eens bekijken welke werkzaamheden er noodzakelijk zijn en wat de kosten zouden kunnen zijn.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Tuinrenovatie offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down