Logo Linden Tuinen

1. Afspraak maken

In eerste instantie wordt er een afspraak met u gemaakt. Wij zijn altijd te bereiken onder info@lindentuinen.nl of via ons telefoonnummer 0511-421336 of mobiel 06-21612997. Tijdens dit eerste geheel vrijblijvende gesprek wordt uitgelegd wie wij zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

2. Uw wensen

Tijdens het gesprek leggen wij u uit waar wij voor staan, wat onze doelgroep is en op welke manier wij iets voor u kunnen betekenen. In het kort vertellen wij wat over onze bedrijven. Indien u besluit een ontwerp te laten maken, wordt er dieper op de materie ingegaan en zullen aan de hand van allerlei tuinvragen uw wensen en opmerkingen genoteerd worden. Ook trachten wij alvast een ruige berekening van de, te verwachtte, investering te maken. Na dit gesprek worden de maten van de tuin opgenomen en worden er foto’s gemaakt waarna wij thuis voor u aan de slag gaan.

grondwerk Linden Tuinen
lindentuinen

3. Offerte

De volgende stap omvat het maken van een offerte. Meestal op een schaal van 1:50 of 1:100. Veelal wordt direct de materialenlijst en totaalofferte opgemaakt. Hierna maken wij weer een afspraak met u, waarna het ontwerp plus offerte en toegepaste materialen wordt besproken. Dit gebeurt op ons bedrijf waar wij u diverse materialen kunnen laten zien. Aan de hand van dit gesprek vinden wel of geen wijzigingen plaats en vindt er een vervolgafspraak plaats. Uiteindelijk ligt de keuze dan bij u.

4. Geen ontwerpkosten

Bij levering van alle benodigde materialen en beplantingen van de uitgebrachte offerte worden geen ontwerpkosten in rekening gebracht. Bij de algehele uitvoering vervallen de ontwerpkosten eveneens. Wij brengen ontwerpkosten in rekening wanneer u het ontwerp om wat voor reden dan ook niet door wilt laten gaan. Ook wanneer u zelf het gehele ontwerp wenst uit te voeren en ook alle daarvoor benodigde materialen zelf wenst te verzorgen brengen wij ontwerpkosten in rekening. In eerste instantie wordt er een mondelinge en/of schriftelijke overeenkomst gesloten waarin exact aangegeven wordt tegen welk bedrag wij een ontwerp gaan maken.

5. Oplevering

Indien wij het ontwerp voor u mogen uitvoeren, wordt er in overleg met u, een aanvangsdatum gekozen. Enige tijd na oplevering worden de niet aangeslagen planten kosteloos vervangen en worden schoonheidsfoutjes in de tuin hersteld. Tevens wordt er dan gekeken of er nog verdere aan en/of opmerkingen betreffende de aanleg zijn, waarna ook hier een oplossing voor wordt gezocht. Hierna zijn voor ons de daadwerkelijke werkzaamheden achter de rug.

Let wel: Indien u geen gebruik maakt van ons ontwerp en u de ontwerpkosten heeft betaald, wil dit niet zeggen dat u derden, zoals een collega hovenier, het ontwerp of delen van het ontwerp, mag laten uitvoeren. Wij geven na het voldoen van de ontwerpkosten, alleen uzelf toestemming, het ontwerp in eigen beheer uit te voeren. E.a. conform onze handelsvoorwaarden. In alle andere gevallen dient u eerst contact met ons op te nemen, zodat er naar een bevredigende oplossing kan worden gezocht.

tuinontwerp Linden Tuinen
tuinontwerp Linden Tuinen

Schetsontwerp

Als er veel wensen zijn en het ons niet duidelijk genoeg is of wij direct met u op één lijn zitten, of wanneer wij twijfelen over de kadastermaten dan wordt er eerst een schetsontwerp gemaakt.

Dit kan tevens het geval zijn indien de opdrachtgever diverse mogelijkheden wenst te zien alvorens een beslissing te nemen. Een schetsontwerp is een simpel ontwerp op schaal, met een zwarte tekenpen ingetekend en handmatig voorzien van de nodige bijschriften. Een offerte ontbreekt nog in dit stadium. Wel is een ruwe indicatie van de kosten voorhanden.

Een schetsontwerp gaat altijd vooraf aan het definitieve plan.

Definitief plan

Na het inventariseren van alle wensen en eisen en nadat wij de tuin uitvoerig ingemeten en gefotografeerd hebben, gaan wij dus voor u aan de slag.

Het presenteren van een schetsontwerp gebeurt allen indien wij nog twijfelen over de uiteindelijke invulling. In de meeste gevallen is het gesprek met u voor ons voldoende duidelijk om direct met het definitieve plan aan de gang te gaan. Doordat u in het eerste gesprek uw wensen en eisen duidelijk kenbaar gemaakt heeft, is in grote lijnen het ontwerp 'ingevuld'.

Zodra het plan klaar is nemen wij contact met u op en nodigen wij u op ons bedrijf uit. Wij bespreken het ontwerp en laten u de toegepaste materialen zien. De offerte wordt tevens besproken. Ontwerp en offerte neemt u mee naar huis. Hierna neemt u of nemen wij weer contact met elkaar op.

Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt en aan de hand hiervan bepaald u of het ontwerp goedgekeurd is of dat wijzigingen nodig zijn. In het laatste geval wordt het ontwerp plus offerte wederom aangepast. Indien dan alles voor akkoord is sturen wij u een automatische incasso plus opdrachtbevestiging toe. Nadat wij deze retour hebben ontvangen plannen wij de definitieve uitvoerdatum in.

tuinaanleggen Linden Tuinen
Linden Tuinen tuinhortensia

Garantie

Als vuistregel hanteren wij een jaar algehele garantie op al onze aangelegde tuinen. Beplanting wordt na drie maanden automatisch door ons nagekeken en alle dode planten worden dan vervangen. 

Meer vragen over het laten ontwerpen van uw tuin?

Heeft u vragen over het ontwerpen van uw nieuwe tuin door LindenTuinen of wilt u graag direct een offerte ontvangen? Stuur een mail naar info@lindentuinen.nl of bel naar 0511-421336 / 06-21612997. Wij helpen u graag verder.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en een vrijblijvende afspraak met ons maken.

Tuinontwerp offerte
envelopephone-handsetmap-markersmartphonecrossmenuchevron-down